Nieuws

1 


De hypotheekrenteaftrek wordt verlaagd

maandag, 27 februari 2023

Vanaf 2019 moeten huizenbezitters eraan geloven: dan gaat de hypotheekrenteaftrek versneld verlaagd worden. In stapjes van drie procentpunt per jaar wordt hij langzaam verlaagd naar maximaal 36,9 procent, gelijk aan het laagste belastingtarief. En dat kost de huizenbezitter een flinke duit. Maar hoeveel precies? Een uitleg.
Lees meer >


Verlichting verplichtingen loondoorbetaling bij ziekte

dinsdag, 17 oktober 2017

Om te bevorderen dat het MKB weer meer personeel in (vaste) dienst durft te nemen, wordt de loondoorbetalingsperiode voor kleine werkgevers (tot 25 werknemers) verkort van twee naar één jaar. Dit betekent een verlichting van de verplichting voor een groot deel van de Nederlandse bedrijven. Dat staat in het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst dat op 10 oktober 2017 is gepubliceerd. 

De verantwoordelijkheid voor loondoorbetaling en een aantal re-integratieverplichtingen in dat jaar gaan over naar het UWV (de ontslagbescherming van twee jaar blijft in stand).  

De collectieve kosten van het tweede jaar worden gedekt via een uniforme lastendekkende premie, te betalen door kleine werkgevers.  

Lees meer >


Tweeschijvenstelsel leid tot lage belastingtarief voor 5,4 miljoen werkenden

dinsdag, 17 oktober 2017

Het nieuwe kabinet wil een tweeschijvenstelsel invoeren met een basistarief van 36,93 procent en een toptarief van 49,5 procent. Dit levert 5,4 miljoen werkenden een lager belastingtarief op. Circa 2,1 miljoen mensen met een baan gaan een iets hoger tarief betalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).   Lees meer >


Wet DBA

dinsdag, 17 oktober 2017

In het regeerakkoord staat dat de Wet DBA wordt vervangen . Er komt een minimumuurtarief voor zzp-ers, een opt-out mogelijkheid en een opdrachtgeversverklaring via het invullen van een webmodule.

Lees meer >


Ondernemers hangt hogere belasting boven het hoofd

donderdag, 12 oktober 2017

In het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III zit een addertje onder het gras voor dga's. De ondernemers met een eigen BV dreigen meer ipv minder belasting te gaan betalen.Lees meer >